Új malmot adtak át Kádártán

A legmodernebb technológiával felszerelt, 1,8 milliárd forintból megépített malomüzemet adtak át a Veszprém megyei Kádártán.

 

 

Zsigó Róbert, a Földművelési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a szerdai átadáson hangsúlyozta, hogy a Szatmári Malom Kft. új üzeme 51 embernek ad munkát, ezen belül 15 új munkahelyet jelent. Hozzátette, hogy a beruházásnál kiemelkedő szempont volt a környezetterhelés minimalizálása és a termékbiztonság fokozása.

Szatmári Zoltán, a Szatmári Malom Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a napi 240 tonnás kapacitású malom megépítéséhez 100 millió forint uniós támogatást nyertek.

Az ügyvezető felidézte, hogy huszonegy évvel ezelőtt kezdték meg a tevékenységüket Jászberényben. Veszprémben és Pápán 1996-ban, Kiskunhalason 2001-ben indult a cég. Öt évvel ezelőtt adták át a Közép-Európa legkorszerűbb malomüzemének számító jászberényi malmukat, mely a veszprémihez hasonló technológiával működik. A veszprémi malom alapkövét a múlt nyáron helyezték el, az üzemben zsákoló és csomagoló részleg is megtalálható – mondta Szatmári Zoltán.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere úgy fogalmazott, ”egy erős várost, az erős vállalkozások tartanak életben, melyek hozzájárulnak a helyi közösségek gazdagodásához". A városvezető felidézte, hogy az alapkőletételkor a jövőbe vetett hitet üdvözölte, most pedig azt mondhatja: ”a jövő megérkezett, itt a 21. századi technológia.”

Pócs János, fideszes országgyűlési hangsúlyozta, hogy mindenki számára példamutató lehet a Szatmári malom megépülése, és a Szatmári család mentalitása, hiszen számukra a legfontosabb az a közösség, amelyben élnek, a közösségi érdekeket mindig az egyéni elé helyezve dolgoznak.

 

Forrás: veddamagyart.info