Új ostyagyártási technológiát vezetnek be Rétságon

Kétmilliárd forintos beruházásban hoz létre ostyaüzemet Rétságon a dunakeszi székhelyű Urbán és Urbán Kft.; az új telephelyen olyan technológiát vezetnek be, amellyel lehetővé válik az egészséges életmódot szolgáló és diabetikus termékek gyártása is - a cég erről közleményben tájékoztatta az MTI-t.

 

A harmincéves múltra visszatekintő Urbán és Urbán Kft. 995,8 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert a beruházáshoz a Gazdasági Operatív Program (GOP) technológiai innovációt támogató pályázatán.

Mint jelzi, a fejlesztés célja, hogy a cég új ostyagyártási technológiát vezessen be, és ezzel erősítse meg piaci pozícióját a magyar és a közép-európai édességpiacon. A Magyarországon nápolyi- és puszedlitermékeiről ismert Urbán és Urbán Kft. kinőtte dunakeszi telepét, és Rétságon, a volt TDK-üzem több éve kihasználatlan, de jó állapotú épületében találta meg az ideális fejlesztési helyszínt innovációs projektjéhez.

A cég hazánkban még nem alkalmazott, egyedi technológiát telepít Nógrádba, az ezzel párhuzamosan megvalósuló termékfejlesztés jóvoltából lehetővé válik az egészséges életmódot szolgáló, diabetikus, illetve élettanilag fontos anyagokkal dúsított termékek gyártása is.

Az évi hatmilliárd forintos árbevétellel működő, 51 embert foglalkoztató cég 70-féle saját terméke mellett bérgyártásban is előállít kekszeket, ostyákat, mézes puszedliket és sajtos tallérokat, utóbbi három termékben piacvezető Magyarországon. Termékei 95 százalékát hazai piacon értékesíti, emellett Szlovákiába, Romániába és Németországba exportál.

Az Urbán és Urbán Kft. 2013-ban 23 millió forintos nyereséget ért el.

 

Forrás: Veddamagyart.info