Új részleg a Wiesbauer Dunahús gönyűi gyárában

A hivatalos engedélyek kézhez vételét követően, néhány nappal ezelőtt sor került az ünnepélyes alapkőletételre a Wiesbauer Dunahús gönyűi gyártóüzeme területén, melyen részt vett Major Gábor, Gönyű polgármestere, a Wiesbauer Holding AG elnöke, Karl Schmiedbauer és a magyarországi cég ügyvezető igazgatója, Henry Heumann is.

A jelenleg rendelkezésre álló terület majdnem duplájára növelésével a jövőben jelentősen javulnak a gyártási folyamatok és a cég még megfelelőbb környezetet tud biztosítani termékei számára. Ahogyan a legutóbbi „Eladás ösztönzés” kiadványban beszámolta róla, az új, cca. 1200 m2 , egyszintes üzembővítés során mindenekelőtt a csomagolási, hűtési és komissiózási folyamatok részére nyertek teret. A jelenlegi üzemben így felszabaduló területeken az export termelési kapacitás növelése mellett, lehetőség lesz a termelési folyamatok és az árukezelés további optimalizálására. Fentieken túl további célkitűzés az energiahatékonyság jelentős növelése.

E mögött a környezeti és gazdasági követelményeknek történő megfelelés szándéka áll. Az energiafelhasználás csökkentése és a keletkező meleg visszanyerése mellett, az üzemben szükséges energiát a jövőben, célzott intézkedésekkel még hatékonyabban kívánják felhasználni.

Párhuzamosan az építkezés megkezdésével – a jelenlegi termelés zavartalan folytatása mellett – átfogó intézkedések történnek a meglévő termelési üzemben is. A Wiesbauer-Dunahús Kft. fennállásának 20. évfordulójára (2014), elkészül a kulcsrakész, új üzemrész.

 

Forrás: ÉlelmiszerOnline