Új üzemet avatott a FOREST-PAPÍR

Átadták a FOREST-PAPÍR Kft. technológiai innovációra épülő, 2,5 milliárd forintos, közel 10 ezer tonna kapacitású, új toalettpapír-gyártó üzemét.

A fejlesztés nagyban erősíti a vállalat pozícióját a hazai és közép-kelet-európai versenytársakkal szemben, és hozzájárul a térség foglalkoztatási szintjének megőrzéséhez és fejlesztéséhez.

forest A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A FOREST-PAPÍR Kft. korábbi sikeres termék- és technológiai fejlesztéseinek köszönhetően vált a hazai piac meghatározó szereplőjévé. Pozícióját most további innovatív megoldásokkal kívánja erősíteni, ezért a magyar piacon kategóriájában egyedülálló Dupla Puha Cellás RendszerűTM (DPCR), kiváló ár-érték arányú higiéniai papírtermékek gyártására koncentrál új lábatlani üzemében.

A fejlesztés az új – piszkei – telephelyen valósult meg, összesen 6800 m² összterületet épített be a vállalat a projekt során, 2012. november és 2013. október között.

Az elkészült üzemcsarnok területe 2000 m², ezenfelül – összesen – több mint 4300 m²-rel Bodrogai Ferenc bővült a vállalat raktárkapacitása, emellett közel 500 m² területen helyezkednek el a szociális blokk étkezői, fürdő-öltözői, a termelésirányítás és logisztika irodái.

A beruházással a FOREST-PAPÍR Kft. eddigi évi 20 000 tonnás tekercses kapacitása (átlagosan évi 110 millió tekercs toalettpapír és 13 millió tekercs papírtörlő) további kb. 10 ezer tonnával bővül, valamint 20-40 új munkahelyet is teremt a térségben.

A teljes gyártókapacitás üzemszerű működtetése már 2013. december második felében megkezdődik. A fejlesztéshez kapcsolódóan középtávon mintegy 10 milliárd forint többletértékesítési forgalommal kalkulál a vállalat.

 

Forrás: ÉlelmiszerOnline