Újfajta magyar vécépapír készül

A terveknek megfelelően halad a Forest Papír gyártó és logisztikai bázisának építése Lábatlanon, a gépalapokat már kialakították a készülő csarnokban – mondta el a 2,5 milliárd forintos beruházásról a vállalat ügyvezetője. Az üzemben kétfajta alappapír összevezetésével egy újfajta minőséget állítanak majd elő.

A volt Piszkei Papírgyár egy részén épülő beruházás finanszírozásához 812 millió forintos európai uniós támogatást nyertek el – mondta Bodrogai Ferenc ügyvezető. A munkálatok során felújítanak és bővítenek egy négyezer négyzetméteres üzemcsarnokot.

"A hasonló vállalkozások fejlődésének elősegítése érdekében a kormány a következő EU-s tervezési ciklusban az uniós források 60 százalékát a gazdaságfejlesztési operatív programokban teszi hozzáférhetővé, hogy növekedő gazdasági pályára állhasson az ország" – mondta köszöntőjében Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár.

Az új üzembe olyan gépeket telepítenek, amelyekkel változatlan minőségben, de kedvezőbb áron tudnak többrétegű toalettpapírt és kéztörlőket gyártani. Az innováció lényege, hogy kétfajta alappapír összevezetésével egy újfajta minőséget állítanak elő – mondta el az ügyvezető.

A fejlesztés következő fázisaiban a cég öt év alatt a jelenleg még több helyszínen folyó termelést és raktározást a lábatlani üzembe vonná össze. A projekt teljes értéke mintegy hatmilliárd forint.

A Forest-Papír Kft. 220 embernek ad munkát, 2013-as tervezett nettó árbevétele 10 milliárd forint. A vállalat termékeinek 20 százalékát Magyarországon értékesítik, 80 százalékát 14 országba exportálják.

A száz százalékban magyar tulajdonban lévő Forest-cégcsoport tíz cégből áll, Magyarország legnagyobb háztartási és közületi papírtermékeket gyártó és forgalmazó cégcsoportja. A cégcsoport munkatársainak száma 330, 2012-es árbevétele 13 milliárd forint volt.

 

Forrás: www.hvg.hu