Újra az üzleti szférában Gyaraky Zoltán

Gyaraky Zoltán, a FM Élelmiszer-feldolgozási Főosztályának volt vezetője szeptembertől visszatért a civil, piaci területre és terv szerint 3 szervezet tevékenységébe kapcsolódik be.

A "MAGYAR TERMÉK" Nonprofit Kft. elsősorban a magyar termék rendelet megalkotásában, valamint a tanúsító védjegyek működtetésében szerzett korábbi tapasztalataira támaszkodva, vállalati kapcsolatok vezetőként az akvizícióban, a meglévő partnerkapcsolatok ápolásában a minősítési rendszer fejlesztésében számít szakértelmére, elkötelezettségére.

Az Omega Bázis Kft-nél azt szeretnék, hogy az innovációs folyamatot elsősorban az előállított termékcsaládok piaci felhasználásának bővítésében támogassa.
A Funkcionális Élelmiszerlánc Terméktanács, mint a perspektivikus élelmiszerek előállításában érdekelt újonnan létrehozott társadalmi szervezet a hungarikum szabályozás és szervezeti kialakítás során nyert szervezési tapasztalatokat, továbbá az egészséges táplálkozási célokat szolgáló, magas minőségű élelmiszerek iránti szakmai elkötelezettséget szeretné hasznosítani.

Gyaraky Zoltántól nem áll távol a vállalkozói terület, hiszen korábban a Consact Minőségügyi Tanácsadó Kft., majd az SGS Hungária Kft., végül a Wessling Hungary Kft. üzletág igazgatójaként is tevékenykedett. Jelentős tapasztalatokra tett szert a hatósági élelmiszer ellenőrzésben, ahol a fővárosi, pest megyei ellenőrző intézetek munkatársaként, majd a minőségügyi terület vezetőjeként több mint két évtizedet dolgozott. Szakmai tevékenységében mindig jelentős szerepet kapott az élelmiszerjoggal való foglalkozás, melyet a szakegyetemeken egy évtizeden keresztül külsős óraadóként is tanított. Több szakkönyv szerkesztésében, írói közösségének munkájában is részt vállalt. A Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság elnöki feladatait is ellátja.

Forrás: ÉlelmiszerOnline