Uniós támogatásból kapacitásbővítést hajtott végre a Tatár Pékség Kft. Halásztelken.

A Tatár Pékség Kft. 45 315 553 Ft uniós támogatást nyert a KMOP „komplex vállalati technológia fejlesztés mikro- kis és középvállalkozások számára” pályázati kiíráson az Új Magyarország fejlesztési terv keretében. A 151 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházásból kapacitásbővítést és integrált vállalatirányítási rendszert vezetett be, illetve új munkahelyeket is teremtettek.

A halásztelki székhelyű Tatár Pékség Kft. fagyasztott sütőipari és gasztronómiai termékeket gyárt és forgalmaz. A jelenlegi fejlesztéssel 15 %-kal tudják növelni a kapacitásukat.
A projekt keretében megvalósuló spirál fagyasztó segítségével a fagyasztási és hűtési folyamatok gyorsak és hatékonyak, jelentősen megnövelve ez által a termékek versenyképességét a piacon. A sokkoló fagyasztás javítja a IQF (egyedileg gyorsfagyasztott) élelmiszer minőségét is. Ezáltal lehetővé válik, hogy a piacot új, attraktív, étvágygerjesztő élelmiszeripari termékekkel lássák el.

Az új szoftver segítségével egy helyről tudják irányítani a külső raktárukat és a külföldi leányvállalataikat, átláthatóbb a termelés, a logisztika. A menedzsment komoly támogatást kap a rendszertől a döntések meghozatalába.

A fejlesztéssel a jelenlegi munkahelyek mellet 23 új dolgozó alkalmazását tervezik.

Forrás: elelmiszer.hu