Vegán termékcsaláddal robbant a sonkakirály Pápai

A magyar élelmiszerpiac idei legnagyobb szenzációjaként vegán termékcsaláddal lépett piacra a különösen sonkáiról híres Pápai Hús Kft.

Szappanos Péter ügyvezető szerint itt az ideje, hogy a hazai élelmiszergyártók bátor lépésekkel alkalmazkodjanak a megváltozó fogyasztói igényekhez. Egyre több húskedvelő törekszik sokszínűbb étrendre, amelyben nagyobb szerepet kapnak a növényi alapanyagok. Ezt felismerve fejlesztették ki a teljesen ezekből készülő vegán termékeiket, a Pápai Ízek néven forgalomba kerülő kétféle szendvicsfeltétet és a burgerpogácsát.

A Pápai Húsnak az a célja, hogy húsfogyasztók és vegánok egyaránt élvezhessék a minőségi Pápai termékek ízeit. A Pápai Ízekkel új vásárlókat nyerhetnek meg maguknak, és az eddigi vevőik étrendjét is változatosabbá tehetik. A most folyó piaci bevezetés után a termékcsalád a már zajló fejlesztések eredményeként újabbakkal bővülhet.

A Pápai Húsnál az idei volt az első húsvét, amikor már a tavaly életre hívott prémium Mestersonkáik és az extra minőségű Excelsior termékeik teljes kínálatából választhattak a vásárlók. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen teljesítették az eladási terveiket. A hagyományos családi, közösségi ünneplést korlátok közé szorító járványból csak annyit érzékeltek, hogy a forgalom hektikus volt, nagy kiugrásokkal és visszaesésekkel.

A látványos termékfejlesztések és a korábbinál intenzívebb, már tévékampányban is testet öltő marketing mellett a Pápai Húsnál a gyártás korszerűsítése is folyik. Kétmilliárd forintos, 2021-ben befejeződő beruházásból a sonka, bacon és töltött termékeik gyártását és csomagolását tudják hatékonyabbá tenni – mondta Szappanos Péter.

A Pápai Hús közel 700 főt foglalkoztat, és az alapanyag-ellátása további 1800–2000 környékbelinek nyújt megélhetést. A Pápai Hús az üzletláncoknak gyártott private label termékeken már használja a Magyar Termék védjegyeit, és elképzelhető, hogy a saját márkanév alatt kínált széles portfóliójának egyes tagjain is alkalmazza majd ezt az eredetjelölést.

(Forrás: Trade Magazin)