Világviszonylatban is egyedülálló kutatásba kezdtek Kaposvárott

Világviszonylatban is egyedülálló kutatás-fejlesztési projektet indított a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. és a Kaposvári Egyetem új, melléktermékekre alapozott takarmányozási technológiai prototípus kialakítására, amely jelentős megtakarítást eredményez és környezetvédelmi előnyöket is jelent a vízi szárnyas ágazat számára, javítva annak versenyképességét – közölte az egyetem.

Kaposvári Egyetem

A Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. által vezetett programról kiadott tájékoztatás szerint azért van szükség a hazai viszonyoknak megfelelő takarmányozási technológiákra, mert Magyarországon jelenleg a lúd- és kacsaállományok döntő hányada import, vagy import eredetű, a külföldi tenyésztőcégek azonban nem rendelkeznek az itthoni körülményekre adaptált takarmányozási technológiákkal, a beszállítók pedig monopolhelyzetükből adódóan nem érdekeltek abban, hogy megfelelő takarmányozási technológiát is biztosítsanak. A 300 millió forintot meghaladó költségvetésű projekthez az Új Széchenyi Terv pályázatán több mint 200 millió forint európai uniós támogatást nyertek el az együttműködő felek.

Mohácson épít óriásvágóhidat a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató érdekeltségébe tartozó Bonafarm – erősítette meg a Hír Televíziónak a baranyai város polgármestere július végén. Ismert, korábban hatalmas vihart kavart, hogy a bankvezér tízmilliárd forintnyi részvényt tett készpénzzé, amit a találgatások szerint mezőgazdasági érdekeltségeibe pumpált.

 

Forrás: veddamagyart.info