5 éves születésnapi rendezvény

Budapest, Rubin Hotel****, 2011. november 10.


Idén ünnepli fennállásának 5. évfordulóját a Magyar Termék Nonprofit Kft. Az alapításkor 13 cég összefogásával alakult, mára több mint 30 vállalat csatlakozott.


Magyar termék védjegyes szülinapi torta

A cégek már akkor úgy gondolták, hogy a vásárlási döntések során a termék eredete meghatározó jelentőségű lesz, ezért érdemes ilyenfajta megkülönböztetést alkalmazniuk a termékeiken és kommunikációjukban. Ezen elképzelésük 2011-re vitathatatlanul beigazolódott. Az elmúlt évek jelentős erőfeszítéseinek köszönhetően a Magyar Termék tanúsító védjegy mára kategóriájának legelismertebb jelölésévé vált. (Kaposvári Egyetem idei, független kutatása szerint is.)

Az évfordulós rendezvényen Kecskeméti Attila, Magyar Termék Nonprofit Kft. ügyvezetője, köszöntőjében a magyar termék választásának gazdaságélénkítő erejét hangsúlyozta. Ismertette továbbá a 2012-es szakmai támogatású programot, a dél-dunántúli gazdaság-élénkítő mintaprojektet, mely a Magyar Turizmus Zrt. Dél –Dunántúli Turisztikai Régiójával összefogásban készül.
Tesco Regionális Beszállítói Fórum - Pálinkás Zsolt

Emellett kiemelte azon tagvállalatok munkatársait, akik a Nonprofit Kft. 5 éves fennállása óta a legtöbbet tették a Magyar Termék elismertetésének érdekében. A köszöntőt követően dr. Mellár Tamás, a Pécsi Tudományegyetem rektora beszélt a gazdaságpolitikai lehetőségekről a helyi gazdaság és belső piacok fejlesztése érdekében. Majd dr. Czene Zsolt, Vidékfejlesztési Minisztérium Stratégiai Főosztályának főosztályvezetője ismertette a Vidékfejlesztési stratégiát. A Tesco kommunikációs igazgatója, Iglódi-Csató Judit és Pálinkás Zsolt, beszerzési igazgató „A multi esete a kisvállalkozókkal, avagy a Tesco Regionális Beszállítói Fórumait” mutatta be. Végül Hegyi Zsuzsanna, a Magyar Turizmus Zrt. Dél-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóságának vezetője ismertette a köszöntőben már említett mintaprojekt részleteit. A rendezvény zárásaként átadták a Magyar Termék tanúsító védjegy használatáról szóló okleveleket.
Köszönőlevelek átadása