EGY LÉPÉSSEL MÁSOK ELŐTT – IRÁNYTŰ A LEGAKTUÁLISABB GAZDASÁGI KÉRDÉSEK ÚTVESZTŐJÉBEN

Az elmúlt hónapokban igen jelentős változások zajlottak a világgazdaságban, amely alól a magyar vállalatok sem húzhatják ki magukat. Az infláció nagyon régen látott szintekre kúszott föl, az energiaárak tetemesen megemelkedtek, és számos olyan fenntarthatósági kérdés áll előttünk, amely nem csak a távoli jövőben, de már az évtized közepén minden élelmiszeripari társaság életét komolyan befolyásolja. A nyolcadik Agóra konferenciánk ezeket a legaktuálisabb kihívásokat helyezte a fókuszba és vizsgálta meg.

HELYSZÍN: Grand Hotel Esztergom ****
IDŐPONT: 2022. augusztus 25.

 

PROGRAM

15:00 – 15:30 Érkezés, regisztráció

15:30 – 15:35 Köszöntő – Benedek Eszter, az Agóra konferencia házigazdája, a Magyar Termék Nonprofit Kft. ügyvezetője

15:35 – 15:45 Megnyitó – dr. Nobilis Márton az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára

15:45 – 16:05 Az infláció és ami mögötte van – Van okunk félelemre?
Hollósi Dávid, az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. Agrár és Élelmiszeripari üzletágának ügyvezető igazgatója

16:05 – 16:20 Trendek, folyamatok – a fogyasztói árindex hatása a munkaerőpiacon
Tüzes Imre, a Profession.hu üzletfejlesztési igazgatója

16:20 – 16:50 Árképzés és alapanyagköltségek a kereskedelemben – kerekasztal-beszélgetés
Antal Csaba, a PEK-SNACK KFT. ügyvezetője, Kovács Krisztián, a Sofidel Hungary Kft. country sales managere, Noszlopy Zoltán, a CBA beszerzési igazgatója, Turcsán Tünde, a GfK Hungária FMCG-üzletágigazgatója,  Moderátor:  Barát Mihály, a Figyelo.hu főszerkesztő-helyettese

16:50 – 17:10 A kávészünetben kiállítóink kézműves termékeivel frissülhettek fel. Többek között szörpöket, gyümölcsleveket, szószókat, lekvárokat, de pálinkát és Gyulai kolbászt is kóstolhattok.

17:10 – 17:25 Maradjunk fókuszban a változás után is – az online kereskedelem új szabályai
Szórát Dávid Csaba, a Wolt Magyarország Kft. Retail Account and Development Leadere

17:25 – 17:40 Kezünkben a kulcs – az emelkedő energiaárak ellen is van megoldás
Balogh-Fazekas Anita, az InFend Energy Kft. kiemelt ügyfélmenedzsere

17:40 – 18:10 Klímavédelem és fenntarthatóság; a következő évek legfontosabb kérdései – kerekasztal-beszélgetés
Maczelka Márk, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. kommunikációs vezetője • Simon Mátyás, a Simon Gyümölcs Kft. cégvezetője • Szappanos Péter, a Pápai Hús Kft. ügyvezetője •  Sallai Attila, a Naszálytej Zrt. vezérigazgatója • Szöllősi Réka élelmiszer-politikai elemző, tanácsadó és szakíró, Moderátor: Kamasz Melinda Növekedés.hu főszerkesztője

18:10 – 18:30 Díjátadás

18:30 – 18:50 Fourtissimo zenekar

18:50 – 19:40 Vacsora szekszárdi borkülönlegességekkel kiegészítve

20:00 – Házibuli DJ-vel, a tánchoz az energiát a Gyulai kolbász falatkák adták

 

KIÁLLÍTÓINK:

  • Gyulahús Kft.
  • Assist Trend Kft.: a bemutatott termékkörrel kapcsolatban bővebb információért ITT érdeklődhetsz 
  • Alapi Munka Gyümölcse Start Szociális Szövetkezet
  • Hajdúnánási Tartósító és Építő Start Szociális Szövetkezet
  • Homokhátság Szíve Start Szociális Szövetkezet
  • Jászszentandrási Gyümölcsfeldolgozó Start Szociális Szövetkezet
  • Natúr Ízek Kereskedelmi, Gyártó és Szolgáltató Szociális Szövetkezet
  • Trizsi Ízek Start Szociális Szövetkezet
  • Vidékért Gyümölcs-zöldségfeldolgozó Szociális Szövetkezet
  • Zsoldos Fruit Gyümölcsfeldolgozó Start Szociális Szövetkezet


TÁMOGATÓINK: 
MKB Bank, Takarékbank, Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat