Kézműves Magyar Ízek Vására

Budapest, Millenáris, 2011. november 18-20.


Megismétlődött a februári siker a Millenárison, hiszen 15 000-en látogattak ki a 2. Kézműves Magyar Ízek  Vásárára, ezáltal újra teljesült a rendezvény célja: több tízmillió forinttal segítették a magyar termelőket. A szervezők tervei szerint a következő Vásárt jövő húsvétkor rendezik meg, ahol nagy hangsúlyt fektetnek az ünnepi különlegességek bemutatására is.

A rendezvényen a Magyar Termék Kft. is helyet foglalt partnerünk, a Magyar Prakti Pakk Kft. mellett.

A 2. Kézműves Magyar Ízek Vásárát már hagyományteremtően Schmittné Makray Katalin, a Vásár fővédnöke harangkongatással nyitotta meg pénteken délelőtt. Ettől kezdve, egészen vasárnapig a Millenárison 121 magyar és határon túli termelő legkülönlegesebb mézeit, lekvárjait, húskészítményeit, szörpjeit, sajtjait és édességeit kóstolhatták- és vásárolhatták meg a látogatók. A rendezvényen leadott szavazatok alapján novemberben a Vásár kedvenc termelője Mircz Nárcisz sajtmester lett. A második helyezett Sáfrány László füstölt pisztráng készítő, míg a harmadik helyezett az erdélyi Gáll Erzsébet szörp- és lekvárkészítő lett. A gasztronómiai különlegességek mellett a Vásár számos más színpadi programmal is várta az érdeklődőket. A látogatók kipróbálhatták, hogy milyen az 'ország kolbász' töltés vagy a sajtkészítés. A karácsonyi hangulatot pedig csokimikulás-öntéssel és szaloncukor készítéssel hozták a színpadra.

A következő Kézműves Magyar Ízek Vásárát előreláthatóan jövő húsvétkor rendezik, ahol a szervezők még nagyobb hangsúlyt szeretnének fektetni a húsvéti különlegességekre.