MAGYAR KINCSEK PROGRAMSOROZAT 10. ÁLLOMÁSA

A partnertalálkozónk 10., jubileumi állomásán a Mátra és Bükk környékére invitáltuk vendégeinket.

Csapatunk a galyatetői Turistacentrum Bisztróban bőséges reggeli elfogyasztása után a világhírű Galyatető-kilátó tetejéről gyönyörködött a Mátra csodálatos panorámájában. A túra után a Parádsasvári Üvegmanufaktúrát egy interaktív "tárlatvezetés" közben jártuk be. Nemcsak az üvegkészítés évszázados mesterségének történetébe, hanem az üvegkészítés gyakorlati rejtelmeibe is bepillanthattunk. A gyári túra után egy pihentető sétát tettünk a volt Károlyi család kastélyszállóban.

Délután Szilvásváradon a Lipicai ménes látványos zenés díjlovas bemutatóján vettünk részt és testközelből ismerkedtünk meg az igen tanulékony, nagyon engedelmes nemes fajtával. A vacsora után, amit a Szalajka Liget Hotelben fogyasztottunk el, egy különleges programra invitáltuk vendégeinket. Éjszakai, fáklyás idegenvezetéssel készültünk a Bélapátfalvai Ciszterci Apátságba, Magyarország egyetlen épen maradt román stílusú templomába. Záróprogramként hazánk egyik legrégibb, még működőképes templomi orgona koncertjét hallgattuk meg.

Reméljük, hogy jól éreztétek magatokat, mely egybecseng eddigi visszajelzéseitekkel is. Most, hogy a nyár lassan elmúlik, ismét a munkába vetjük magunkat, és az események újra intenzívebbek lesznek. A Magyar Termék partnertalálkozó sorozat természetesen folytatódik kicsit megújult formában, melyről a részleteket hamarosan megtudjátok.