MAGYAR KINCSEK PROGRAMSOROZAT 4. ÁLLOMÁSA

Tor-túra és Szatmár gyöngyszemei partnertalálkozó

Partnertalálkozó IV. állomás - Cégénydányád Tor-Túra

Cégénydányádon reggel levágták a Legyen neked is malacod! programban a Magyar Terméknek hizlalt disznót, Tihamért. Miközben a helyi böllér és csapata a disznónkkal foglalatoskodott, vendégeink sült vért reggeliztek, majd áthintóztak Gyügyére, ahol megcsodálhatták az Europa Nostra díjas református templom csodálatos fakazettás mennyezetét. Visszafelé pedig megcsodálhatták a cégánydányádi kastély hatalmas kertjét.

A disznótoros ebéd után útnak indultunk, és megnéztük működés közben a túristvándi vízimalmot, majd Szatmárcsekén a rejtélyes csónakalakú  fejfás temetőt és Kölcsey Ferenc sírját. Ezután 750 év nézett le ránk a különleges falfestményeiről nevezetes csarodai templomban, majd túránk végén a mezítlábas Notre Dame-ba, azaz a sárfalú, szépséges mennyezetű tákosi templomba látogattunk. A visszaúton vállalkozókedvű útitársaink gumicsizmában a sárba merülve találták meg Márokpapi határában a most virágzó kockásliliomokat a lápos erdőben. A kirándulás ideje alatt Cégánydányádon elkészült Tihamérból a disznótoros vacsora, amelyet a helyiek kifogástalan vendéglátónak bizonyuló csapata tálalt fel a partnertalálkozón rész vevő vendégeknek.

A Magyar Kincsek sorozattal fel akarjuk hívni arra a figyelmet, hogy sok olyan „Magyar Kincs” van, amely érdemes arra, hogy szélesebb körben is megismerjék, csak meg kell találni és népszerűvé kell tenni őket. Másfelől pedig még a legismertebb „Magyar Kincseknek” is vannak olyan értékeik, amelyek bemutatásával növelhető a vonzerejük. Így kapcsolódik a Magyar Kincsek programsorozathoz a Magyar Termék tanúsító védjegy, hiszen ennek is az a célja, hogy a megbízható hazai termékeket és szolgáltatásokat megmutassa és népszerűbbé tegye a vásárlók körében.

Köszönjük a fotókat Kovács Krisztiánnak, Deák Csabának és Rácz Richárdnak