MAGYAR KINCSEK PROGRAMSOROZATUNK 15. ÁLLOMÁSA

Ez alkalommal a Somló tanúhegyre és vidékére invitáltunk benneteket, hogy együtt kalandozva ismerjük meg a természet és az emberi kéz alkotta csodálatos színeket, formákat és ízeket.

Napunkat Herenden az Apicius kávézóban kezdtük egy kellemes reggelivel, amit Herendi porcelánon szolgáltak fel nekünk. Ezt követően tárlatvezetésen vettünk részt egy időszakos kiállításon, együtt soha nem látható, történelmi, európai porcelánmanufaktúrák mutatkoztak be a Herendi Porcelánművészeti Múzeum időszaki kiállítóterében.

Utunk Tüskevárra vezetett a Tóth család műhelyébe, ahol Gergelynek és feleségének köszönhetően bepillantást nyerhettünk a fazekasság rejtelmeibe. A család több generáció óta űzi ezt a szép mesterséget, láthattuk a helyi hagyományos mintákat és elmesélték, hogy viselhetjük jól gondját a cserép tárgyainknak.

Ebédünk egy különleges piknik keretében valósult meg a dobai Erdődy-kastélykertben. Egy helyi hölgy, Nagyfenyvesi Judit sajtkülönlegességeit kóstolhattuk meg kolbász és sonka kíséretében. A szép őszi időben egy forró tea melegített fel minket, miközben a kastélykert szépségében gyönyörködtünk.

Ezt követően indultunk a Somló- hegyen található Tornai Pincészethez, ahol egy dűlő túra közben kóstolhattuk meg a borvidék kiemelkedő borait. A túránk gyönyörű naplementével ért véget. Tartalmas napunk utolsó állomása a Kreinbacher Birtok volt. A különleges pincerendszer megtekintése után itt fogyasztottuk el a birtok Michelin csillagos éttermében vacsoránk, kellemes beszélgetések és finom borok kíséretében.