MAGYAR KINCSEK PROGRAMSOROZATUNK 16. ÁLLOMÁSA

Ezúttal Kőbányától Ócsáig kalandoztunk partnertalálkozónk keretében. Amit kerestünk: "Föld alatti kincsek, Föld feletti kalandok".

A Magyar Kincsek eseménysorozatunk célja megmutatni partnereinknek hazánk akár rejtett, különleges kincseit, mindeközben lehetőséget nyújtva a kötetlen kapcsolatépítésre.

Első állomásunk stílusosan az Első Pesti Sonkaház volt Kőbányán, ahol egy igazán retró hangulatú reggelivel indítottuk a napot. Ezután ellátogattunk a Kőbányai Pincerendszerbe, ahol megismerhettük a pince történetét és jelenét. Tudtátok, hogy most leginkább filmforgatások közkedvelt helyszíne?

Ebédünket Ferihegyen, a Repüléstörténeti Parkban fogyasztottuk el, majd bepillantást nyerhettünk a repülőtér különleges működésébe. Egyedülálló élményként egészen közelről szemlélhettük a gépek érkezését és távozását. Érdekesség az is, hogy hazánk legnagyobb ürgepopulációja él itt.

Délutáni utunk Ócsára vezetett, ahol Torma Tamás bemutatásával megtekintettük a premontrei kolostort. A naplementében megcsodáltuk az ócsai láperdő szépségét egy kellemes vezetett túra keretében.

Napunkat csendes erdei környezetben, a Forster Vadászkastélyban háromfogásos borvacsorával zártuk.