MAGYAR KINCSEK PROGRAMSOROZATUNK 17. ÁLLOMÁSA

Ez alkalommal egy különleges napot töltöttünk a bor, a tradíciók és a gasztronómiai élmények világában.

Szekszárdon a Mészáros Borházban, Mészáros Péter védjegyhasználó házigazda fogadott minket. A napot helyi kézműves sajtokkal, a bikácsi hentes finom húskészítményeivel és házi készítésű kenyérrel kezdtük. Reggeli után a Vidékjáró Terepjáró Túra csapata oldtimer terepjárókkal kalauzolt bennünket a szekszárdi dombság csodálatos tájain. A túra egyik különleges élménye az volt, hogy aki ivott a Kápolna téren található Remete csurgó forrás "örök fiatalság vizéből", igazán szerencsésnek mondhatta magát. Ezek után a szekszárdi vármegyeháza udvarában, az egyik látványosságnál, a borkútnál szekszárdi Merlot-t kóstolhattunk, majd a Garay élménypincészet interaktív borútján vettünk részt. Rövid sétával ellátogatunk a híres Petrits Mézeskalács Múzeumba, ahol Petrits Péter, a család hatodik generációs képviselője mesélt a család történetéről. A múzeumban lehetőségünk nyílt mézeskalácsot díszíteni, és kipróbálhattuk a méhviaszgyertya készítést. A napot a Mészáros Borház pincéjében folytattuk, itt ismét házigazdánk, Péter mesélt a Mészáros család történetéről, a bor- és pezsgőkészítésről. Végül a Hotel Merops Éttermében több fogásos ínyencségekkel és eszméletlen finomságokkal zártuk a napot.