TEGYÜNK EGYÜTT A FÖLDÜNK ÉS A JÖVŐNK MEGÓVÁSÁÉRT!

A MAGYAR TERMÉK Nonprofit Kft. idén öt Duna-menti település - Lábatlan, Nyergesújfalu, Süttő, Bajót és Karva (Felvidék) - önkormányzatával közösen, a térség kulturális fejlesztésének is új lendületet adva hosszútávú programsorozatot indított el.

A programok fókuszában a környezeti fenntarthatóság, az ökotudatos szemlélet erősítése és az élhetőbb jövő megteremtése áll. Szeretnénk a helyi lakosokat is minél aktívabban bevonni ebbe programba, hiszen ez a terveink szerint elsősorban az itt élő generációk életminőségét és jövőjét kell szolgálja.

Az első fesztivál tervezett időpontja 2021. májusa. Az eseményt megelőzően 2020. szeptemberében, a helyi Dunamente Ökoturisztikai Látogatóközpont átadásával párhuzamosan egy előkészítő rendezvényt szerveztünk. Első lépésként felmértük a helyi lakosság véleményét, meghallgattuk javaslataikat a fesztivál fő témája, a fenntarthatóság kapcsán. Célunk volt, hogy informáljuk és bevonjuk őket az előkészítő folyamatokba, így megalapozva a 2021-re tervezett fesztivál sikerét és szervesülését a térség kulturális életébe.

A lakosságot az általános iskolás korú gyermekeken keresztül értük el, egy játékos, környezettudatosságra nevelő és inspiráló környezetbarát mesefüzettel, melyet ajándékba adtunk az alsó-tagozatos diákok számára, és egy átfogó kérdőívet a szülők számára. Ezek kiosztásában Lábatlan, Nyergesújfalu, Süttő, Bajót és Karva (Felvidék) települések iskolái nyújtottak nekünk segítséget, akik az első osztályfőnöki óra keretében a mesét és a szülőknek szánt kérdőívet kiosztották a gyerekek számára.

A kitöltött kérdőíveket szeptember 10-ig lehetett leadni az iskolában kihelyezett gyűjtőládákba!

A kérdőív kitöltők között fantasztikus nyereményeket sorsoltunk ki, hogy ezzel is megköszönjük részvételüket a felmérésben. A szuper főnyeremény mellett – egy modern Csepel kerékpár -, számos további szenzációs nyeremény talál majd gazdára.

Az adatkezelési tájékoztatót a TEGYÜNK EGYÜTT A FÖLDÜNK ÉS A JÖVŐNK MEGÓVÁSÁÉRT!” nyereményjáték játékszabályzat és adatvédelmi tájékoztató tartalmazza.

 

A nyeremények átadására 2020. szeptember 18-án, 17 órakor, a Dunamente Ökoturisztikai Látogató-központban került sor. 

 

A nyertesek neve és nyereménye:

Fődíj 1 db Csepel Budapest kerékpár, nyertes: Újváriné Béres Laura
Összecsukható roller nyertese: Dudás Zsolt

4 db öko-ajándékcsomag nyertesei:

- Orsós Erika
- Kissné Sitku Ivett
- Bujdosó Nikoletta
- Tücsök Ildikó

 

MAGYAR TERMÉK Csapat