AGÓRA – 11. KONFERENCIA - AZ ÉLELMISZERIPAR JÖVŐJE MA KEZDŐDIK!

A MAGYAR TERMÉK Nonprofit Kft. bemutatja: Az élelmiszeripar jövője ma kezdődik! – Fókuszban a technológia, innovációk és a nemzetközi trendek

A világ és az üzleti környezet gyorsabban változik, mint valaha. A hazai FMCG és élelmiszeripar meghatározó szereplői számára az innovációk és új technológiák követése elengedhetetlen, hiszen a jövő a ma meghozott döntéseken alapul.
Célunk, átfogó képet adni az FMCG szektor legfrissebb trendjeiről és technológiai újításairól, különös figyelmet fordítva az európai piaci és gazdasági változásokra, hiszen az iparági trendek, új szabályozások és a technológiai fejlődés folyamatosan új kihívások elé állítanak mindenkit.

 

IDŐPONT: 2025.08.28. csütörtök

HELYSZÍN: Kecskemét, Granada Hotel

 

PROGRAM

13:00 – 14:00 Welcome, érkezés, regisztráció

 

14:00 - 14:25 Köszöntő és nyitó előadás - Benedek Eszter, a Magyar Termék Nonprofit Kft. ügyvezetője

 

14:25 – 15:05 Az európai élelmiszeripar kihívásai: infláció, ellátási láncok, fogyasztói elvárások változása és az erre adható válaszok

Áttekintés az európai gazdasági-üzleti környezetről, inflációs helyzetről, európai versenyképességről, energiaválságról és a geopolitikai bizonytalanságokról, majd fókusz a hazai élelmiszeriparra
Előadó: Pogátsa Zoltán
Közgazdász és szociológus, a nemzetközi politikai gazdaságtan elismert szakértője

 

15:05 – 15:40 kávészünet

 

15:40 – 16:20: „Fogyasztó, árrés, túlélés – Az élelmiszer-kiskereskedelem kihívásai ma”

A piac minden szereplője keresi a válaszokat: mikor tér vissza a bizalom? Melyik irányba mozdul el a kereslet? És vajon hol a helye a gyártónak egy olyan rendszerben, ahol az árrés stop, a fogyasztói árérzékenység és a saját márkák térnyerése határozza meg a játékszabályokat?

Kerekasztal résztvevők 

Bálint Zoltán, PENNY Market Kft. beszerzési osztályvezetője

Mezei János, Co-op Star kereskedelmi igazgatója

Nagy Attila, Auchan Retail Magyarország értékesítési igazgatója

Vágyi Erik, Nielsen IQ ügyvezető igazgatója 

Moderátor: Szilágyi László, Forward Progress Consulting ügyvezetője

 

16:20 – 16:40 Hogyan segíthetnek a KAP források a hazai élelmiszeripari vállalkozások fejlődésében?

Részletes információk a legfrissebb KAP-pályázatokról, az aktuális szabályozásokról, tudásmegosztás és edukációs anyagok szerepe az ágazat fejlődésében.
Előadó: Nagy Viktor, a MAGOSZ szakmai titkára

 

16:40 – 17:20 Okos döntések okos gyárakban - hogyan lehet most ésszerűen fejleszteni?

A technológiai megújulás nem luxus, hanem túlélési kérdés: hogyan lehet racionálisan fejleszteni egy bizonytalan gazdasági környezetben? A kerekasztalban olyan szereplők beszélgetnek, akik a gyakorlatban már elindultak az energiahatékony, digitálisan támogatott és pénzügyileg megtérülő termelés útján.

Bokros Gábor, Gyermelyi Zrt. marketing igazgatója

Koósa Péter, Detki Keksz Kft. ügyvezető igazgatója

Szirt Tamás, InFend Energy Kft. műszaki vezetője

Moderátor: Kamasz Melinda, a tudas.hu főszerkesztője

 

 17:20 – 17:40 Hogyan támogathatja az adó az üzletet? Étvágygerjesztő az FMCG szektor szereplőinek

A következő évek várhatóan számos kihívást rejtenek az FMCG szektor szereplői számára, ezért kulcsfontosságú az ezek enyhítését elősegítő lehetőségek feltérképezése. Ismerje meg a szektor szereplői számára széles körben elérhető kulcs adómegtakarítási lehetőségeket, amelyek a munkavállalók ösztönzése mellett támogatják a vállalat versenyképességét, fenntartható növekedését!

Előadó: Suta György,

az EY Magyarország kiskereskedelmi szektorért felelős adótanácsadó Partnere

 

17:40 – 18:05 kávészünet

 

18:05 – 18:20 Magyar Termék díjátadó

 

Töltődj fel, inspirálódj és légy önmagad legjobb vezetője!

A konferencia záró részében egy különleges utazásra hívjuk a résztvevő cégek vezetőit, amely nemcsak a szakmai, hanem a személyes fejlődést is előtérbe helyezi. Hiszünk abban, hogy a valódi vezetői erő a belső egyensúlyból, a motiváció megújításából és az önismeret mélyítéséből fakad. Célunk, hogy minden résztvevő hazavigyen magával olyan eszközöket, amelyek segítenek abban, hogy új ötletekkel, pozitív energiával és friss lendülettel térjenek vissza mindennapi kihívásaikhoz.

18:20 – 19:00 Az Atlanti-óceán átkenuzása – Rakonczay Gábor, extrém sportoló


Világelsőként egyedül szelte át kenuval az Atlanti-óceánt 77 nap alatt, 29 nap alatt, 600 kilométert megtéve kelt át Grönland jégmezőin, ezek mellett több más extrém, egyedülálló kihívást teljesített. 2025-ben, az utolsó kihívás teljesítésével, zárja le extrém sportolói karrierjét.
Inspiráló előadást hallhatunk tőle arról, hogyan tudjuk megőrizni belső egyensúlyunkat a legnehezebb helyzetekben is, amihez technikákat is mutat, mint például vizualizáció, naplózás motiváció újraépítése.

 

19:00 Vacsora

 

20:00 - Élményprogram, DJ, koktélparti

 

A hotelben kényelmes szálláslehetőség is rendelkezésre áll, amelyre az igényedet a regisztrációs linken tudod jelezni. Tarts velünk és töltődj a szakmai programok után egy kellemes hangulatú nyárestén!

 

Részvételedre mindenképpen számítunk!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Rendezvényünk ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

REGISZTRÁLOK

Jelentkezési határidő: 2025. augusztus 22., 12 óra.

Dress code: semi formal

 

A rendezvénnyel és a szállással kapcsolatos további információk:
Kádár Anita: +36 (20) 7757-786, kadar.anita@amagyartermek.hu