AGÓRA – 11. KONFERENCIA - AZ ÉLELMISZERIPAR JÖVŐJE MA KEZDŐDIK!
A MAGYAR TERMÉK Nonprofit Kft. bemutatja: Az élelmiszeripar jövője ma kezdődik! – Fókuszban a technológia, innovációk és a nemzetközi trendek
A világ és az üzleti környezet gyorsabban változik, mint valaha. A hazai FMCG és élelmiszeripar meghatározó szereplői számára az innovációk és új technológiák követése elengedhetetlen, hiszen a jövő a ma meghozott döntéseken alapul.
Célunk, átfogó képet adni az FMCG szektor legfrissebb trendjeiről és technológiai újításairól, különös figyelmet fordítva az európai piaci és gazdasági változásokra, hiszen az iparági trendek, új szabályozások és a technológiai fejlődés folyamatosan új kihívások elé állítanak mindenkit.
IDŐPONT: 2025.08.28. csütörtök
HELYSZÍN: Kecskemét, Granada Hotel
PROGRAM
13:00 – 14:00 Welcome, érkezés, regisztráció
14:00 - 14:25 Köszöntő és nyitó előadás - Benedek Eszter, a Magyar Termék Nonprofit Kft. ügyvezetője
14:25 – 15:05 Az európai élelmiszeripar kihívásai: infláció, ellátási láncok, fogyasztói elvárások változása és az erre adható válaszok
Áttekintés az európai gazdasági-üzleti környezetről, inflációs helyzetről, európai versenyképességről, energiaválságról és a geopolitikai bizonytalanságokról, majd fókusz a hazai élelmiszeriparra
Előadó: Pogátsa Zoltán
Közgazdász és szociológus, a nemzetközi politikai gazdaságtan elismert szakértője
15:05 – 15:40 kávészünet
15:40 – 16:20: „Fogyasztó, árrés, túlélés – Az élelmiszer-kiskereskedelem kihívásai ma”
A piac minden szereplője keresi a válaszokat: mikor tér vissza a bizalom? Melyik irányba mozdul el a kereslet? És vajon hol a helye a gyártónak egy olyan rendszerben, ahol az árrés stop, a fogyasztói árérzékenység és a saját márkák térnyerése határozza meg a játékszabályokat?
Kerekasztal résztvevők
Bálint Zoltán, PENNY Market Kft. beszerzési osztályvezetője
Mezei János, Co-op Star kereskedelmi igazgatója
Nagy Attila, Auchan Retail Magyarország értékesítési igazgatója
Vágyi Erik, Nielsen IQ ügyvezető igazgatója
Moderátor: Szilágyi László, Forward Progress Consulting ügyvezetője
16:20 – 16:40 Hogyan segíthetnek a KAP források a hazai élelmiszeripari vállalkozások fejlődésében?
Részletes információk a legfrissebb KAP-pályázatokról, az aktuális szabályozásokról, tudásmegosztás és edukációs anyagok szerepe az ágazat fejlődésében.
Előadó: Nagy Viktor, a MAGOSZ szakmai titkára
16:40 – 17:20 Okos döntések okos gyárakban - hogyan lehet most ésszerűen fejleszteni?
A technológiai megújulás nem luxus, hanem túlélési kérdés: hogyan lehet racionálisan fejleszteni egy bizonytalan gazdasági környezetben? A kerekasztalban olyan szereplők beszélgetnek, akik a gyakorlatban már elindultak az energiahatékony, digitálisan támogatott és pénzügyileg megtérülő termelés útján.
Bokros Gábor, Gyermelyi Zrt. marketing igazgatója
Koósa Péter, Detki Keksz Kft. ügyvezető igazgatója
Szirt Tamás, InFend Energy Kft. műszaki vezetője
Moderátor: Kamasz Melinda, a tudas.hu főszerkesztője
17:20 – 17:40 Hogyan támogathatja az adó az üzletet? Étvágygerjesztő az FMCG szektor szereplőinek
A következő évek várhatóan számos kihívást rejtenek az FMCG szektor szereplői számára, ezért kulcsfontosságú az ezek enyhítését elősegítő lehetőségek feltérképezése. Ismerje meg a szektor szereplői számára széles körben elérhető kulcs adómegtakarítási lehetőségeket, amelyek a munkavállalók ösztönzése mellett támogatják a vállalat versenyképességét, fenntartható növekedését!
Előadó: Suta György,
az EY Magyarország kiskereskedelmi szektorért felelős adótanácsadó Partnere
17:40 – 18:05 kávészünet
18:05 – 18:20 Magyar Termék díjátadó
Töltődj fel, inspirálódj és légy önmagad legjobb vezetője!
A konferencia záró részében egy különleges utazásra hívjuk a résztvevő cégek vezetőit, amely nemcsak a szakmai, hanem a személyes fejlődést is előtérbe helyezi. Hiszünk abban, hogy a valódi vezetői erő a belső egyensúlyból, a motiváció megújításából és az önismeret mélyítéséből fakad. Célunk, hogy minden résztvevő hazavigyen magával olyan eszközöket, amelyek segítenek abban, hogy új ötletekkel, pozitív energiával és friss lendülettel térjenek vissza mindennapi kihívásaikhoz.
18:20 – 19:00 Az Atlanti-óceán átkenuzása – Rakonczay Gábor, extrém sportoló
Világelsőként egyedül szelte át kenuval az Atlanti-óceánt 77 nap alatt, 29 nap alatt, 600 kilométert megtéve kelt át Grönland jégmezőin, ezek mellett több más extrém, egyedülálló kihívást teljesített. 2025-ben, az utolsó kihívás teljesítésével, zárja le extrém sportolói karrierjét.
Inspiráló előadást hallhatunk tőle arról, hogyan tudjuk megőrizni belső egyensúlyunkat a legnehezebb helyzetekben is, amihez technikákat is mutat, mint például vizualizáció, naplózás motiváció újraépítése.
19:00 Vacsora
20:00 - Élményprogram, DJ, koktélparti
A hotelben kényelmes szálláslehetőség is rendelkezésre áll, amelyre az igényedet a regisztrációs linken tudod jelezni. Tarts velünk és töltődj a szakmai programok után egy kellemes hangulatú nyárestén!
Részvételedre mindenképpen számítunk!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk.
Rendezvényünk ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
REGISZTRÁLOK
Jelentkezési határidő: 2025. augusztus 22., 12 óra.
Dress code: semi formal
A rendezvénnyel és a szállással kapcsolatos további információk:
Kádár Anita: +36 (20) 7757-786, kadar.anita@amagyartermek.hu