Hírek

Kaposvári felvágott kerülhet a kínaiak asztalára

Akár néhány hónapon belül kínai piacra is kerülhetnek kaposvári élelmiszerek – közölte a somogyi megyeszékhely önkormányzata csütörtökön az MTI-vel. A tej- és hústermékek kínai exportlehetőségéről két városi élelmiszer-ipari cégnél, a Fino Food Kft.-nél és a Kométa 99 Kft.-nél tett látogatást követően tárgyalt Szita Károly, Kaposvár polgármestere Hsziao Csien kínai nagykövettel.

Hozta a pénzt a sajt és a savópor

Közel húsz százalékkal növelte árbevételét 2013-ban a Tolnatej Zrt., a növekedés a nagyobb piaci részesedés és a beruházások eredménye - közölte a szekszárdi székhelyű cég vezérigazgatója az MTI-vel.

Új üzemet avatott a FOREST-PAPÍR

Átadták a FOREST-PAPÍR Kft. technológiai innovációra épülő, 2,5 milliárd forintos, közel 10 ezer tonna kapacitású, új toalettpapír-gyártó üzemét.

Újabb energetikai fejlesztés a SáGa telephelyén

Az idén februárban megkötött energetikai együttműködés második fázisaként hatmillió forint értékű fejlesztést hajtott végre a Dalkia Energia a SáGa Foods Zrt. régi, elsősorban az irodaépületeknek és szociális létesítményeknek otthont adó sárvári telephelyén. A Dalkia Energia és a vezető hazai élelmiszeripari cég 2013 februárjában kötött közel 200 millió forint értékű, 3 éves üzemeltetési szerződést a húsipari vállalat hőszolgáltatására. Ennek révén a vállalat közel 20 százalékkal csökkentheti hőköltségeit, ami több tízmillió forintos megtakarítást jelent.

Új részleg a Wiesbauer Dunahús gönyűi gyárában

A hivatalos engedélyek kézhez vételét követően, néhány nappal ezelőtt sor került az ünnepélyes alapkőletételre a Wiesbauer Dunahús gönyűi gyártóüzeme területén, melyen részt vett Major Gábor, Gönyű polgármestere, a Wiesbauer Holding AG elnöke, Karl Schmiedbauer és a magyarországi cég ügyvezető igazgatója, Henry Heumann is.

„Mindig hajtott a versenyszellem” Magyar József, a Hungerit Zrt. elnök-vezérigazgatója

Negyvenhárom évet töltött el egy vállalatnál, amelynek kapuján – történhetett bármi – mindig jó érzéssel lépett be. Magyar József nevéhez fűződik a Hungerit 1990-es megalapítása, és az a töretlen fejlődés, amelynek köszönhetően a cég legkisebb baromfis cégből mára a legnagyobbá lépett elő. Az egykori fiatal biciklista üzemmérnökből pedig Szentes díszpolgára és az „Év példaképe” lett.