Hírek

GMO-mentes Farm Tojás

Olyan tyúkoktól származik, amelyek takarmányában semmilyen genetikailag módosított összetevő nincs.

Az eisberg a Diabétesz világnapján

November 14-én, a Diabétesz világnapján számos rendezvényen jelen volt az eisberg.

Hatékonyságnövelő fejlesztések a Gallicoopnál

Az egyik legnagyobb hazai baromfitermelő, a szarvasi Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.-nél a 2015-ös év az innovációról szólt: az új piacok és termékcsoportok mellett a legnagyobb hangsúly a szarvasi üzemterület fejlesztésére irányult. A cég több mint 300 millió forintos beruházás keretében a takarmánykeverő üzem kapacitásbeli és technológiai fejlesztése valósult meg.

A csökkentett cukortartalmú Pepita ostyák már a piacon

Mint ahogy arról az Élelmiszer szaklap korábban már beszámolt, az Urbán és Urbán Kft. tavaly ősszel, mintegy 3,5 milliárdos beruházással növelte addigi ostyagyártói kapacitását, így mára Magyarország legnagyobb magyar tulajdonban lévő édesipari vállalkozásává nőtte ki magát. A közel 15 ezer négyzetméternyi területű rétsági üzem technológiai fejlesztéseinek köszönhetően a közelmúltban megjelentek a legújabb termékfejlesztéseinek eredményei. A hazai ostyapiacon egyedinek számító, többféle krémmel készülő Pepita ostyák 200 grammos visszazárható tasakos, és az 1000 g-os vödrös kiszerelésben kerülnek az üzletek polcaira.

Közösségi Agrármarketing Kódexet írtak alá az OMÉK-on

Megismertetni, megszerettetni és eladni a magyar élelmiszeripari termékeket külföldön és itthon – ez a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatóság és vele együtt 26 agrárágazatot képviselő reprezentatív állami és szakmai szervezet közös célja. A széles körű együttműködés első lépése a Közösségi Agrármarketing Kódex közös megalkotása és aláírása volt, amelyet ünnepélyes keretek között írtak alá az OMÉK-on szeptember 24-én.

Nyereségessé vált a Kometa ’99

A magyar húsiparban tevékenykedő és itt élő kevés olasz egyikeként lassan két évtizede az ágazat cégvezetői között dolgozik Giacomo Pedranzini, aki a Kométa ’99 Zrt. élén az ország egyik nagy húsipari cégét irányítja. A korábban nehéz időket is megélt vállalat erőfeszítései beérni látszanak: mind az árbevétel, mind az üzemi és mérleg szerinti eredmény növekszik Kaposváron. Az elmúlt évek munkájáról az ügyvezetővel és dr. Prohászka Balázs gazdasági igazgatóval beszélgettünk.