MAGYAR KINCSEK PROGRAMSOROZATUNK 13. ÁLLOMÁSA

Partnertalálkozónk 13. állomásán Szerencs és környékére invitáltuk vendégeinket.

A napot a Szerencsi Bonbonnál kezdtük, ahol vendéglátónk interaktív műhelyében saját kezűleg csokoládét készítettünk miközben sok érdekességet tudhattunk meg a Szerencsi csokoládégyártásról. Ezután megnéztük a felújított felsődobszai vízerőművet, amely túra után utunk Encsre vezetett. Itt megkóstolhattuk a híres Anyukám mondta ételeket, közben a tulajdonos elmesélte nekünk honnét ered étterme neve. A finom falatokat ledolgozva Erdőbényén Hotyek Attila kádármester bevezetett bennünket a hordókészítés rejtelmeibe, lehetőségünk volt fát hajlítani, hordó feneket berakni, majd saját készítésű borát és eperfahordóban érlelt pálinkáját is megkóstolni. A nap további részét Tarcalon töltöttük, először a Gróf DÉGENFELD Kastélyszálló pincelátogatásán vettünk részt, ezután finom borvacsorával folytattuk az estét. Meglepetésként vacsora után a hangulatról a Mérföldkő együttesből Kardos György és Majoros Zsolt "Csuma" gondoskodott.