Menü

Hírek

Az élelmiszer-eladások nőnek a legjobban a magyar online kereskedelemben

Az online élelmiszer-kereskedelem a magyar kereskedelem legdinamikusabb területe, 2017-ben 22,5 százalékkal növekedett, és hasonló bővülés várható az elkövetkező időkben is. Egy átlagos online bevásárlás értéke duplája a boltiénak - derült ki a Magyar Termék védjegyhasználóinak és partnereinek a Budapest Rendezvényhajón megrendezett Agóra konferencián, amelyet az Erste Bank és az Opel támogatott. A vendégek a szakmai információkat egy dunai hajóút keretében szerezhették meg, amely alatt módjuk nyílt a kapcsolatépítésre és -ápolásra is.

Újabb cégek csatlakoztak a Hungast HAMM programjához

A 2000-ben létrejött Hungast Csoportnak közel 200 ezer fogyasztója van naponta. Ebből 130 ezren a gyermekétkeztetésben, a többiek a munkahelyükön, illetve a szociális ellátóhálózatban veszik igénybe a szolgáltatásait. A cég most kapta meg a Magyar Szolgáltatás védjegyet, az általa elindított HAMM program pedig újabb stratégiai partnerekkel, a Detki Keksszel és a Szobi Italgyártóval bővül.

A kormány intézkedéseivel kiemelten támogatja a hazai élelmiszerek piacra jutását

2014 óta összesen közel 230 milliárd forint támogatás áramlott az élelmiszeripari szektorba hazai és EU-s forrásból, mely ösztönzőleg hatott a beruházásokra is – mondta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár az Agóra szakmai konferencián.

Két üzemében is fejleszt a Nádudvari Élelmiszer

Nagyvállalati Támogatást nyert a Nádudvari Élelmiszer Kft. a nagyvállalatok iparfejlesztési beruházásainak ösztönzése kategóriában. A Támogató Okirat ünnepélyes átadására Nádudvaron került sor.

9 termék, amiből csak a magyar az igazi

Vásárláskor egyre válogatósabbak vagyunk. Jobban figyelünk arra, mi mennyi cukrot tartalmaz, van-e benne allergén anyag, gluténmentes-e vagy sem... De van még egy dolog, amire igencsak érdemes figyelni: hogy hol gyártották az adott élelmiszert. A Magyar Termék logót viselő áruk vásárlásával hatékonyan támogathatjuk a gazdaságot, ám van másik jó oldaluk is: nagyon ízletesek. Összegyűjtöttünk 9 olyan finomságot, amiből csak a magyar az igazi.