Hírek

Válságálló megoldások az AGÓRA konferencián

Továbbra is az élelmiszer- és az energiaellátás biztonságának garantálása a kormány egyik legfontosabb feladata – jelentette ki Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára az Agóra szakmai konferencián. Hollósi Dávid, az MKB Bank, Takarékbank agrár- és élelmiszeripari üzletágának ügyvezető igazgatója elmondta: elemzésük szerint 2022 őszén várható az élelmiszerárak tetőzése. Nagyon drága lesz az élelmiszer, de hiánytól nem kell tartani.

Ha augusztus, akkor hazai termékek hónapja

Kilenc hazai gyártó részvételével idén augusztusban is megrendezik a hazai termékek hónapját. Ennek legfőbb kommunikációs üzenete, hogy a Magyar Termék védjegyek valódi garanciát jelentenek a hazai eredetre és a megbízhatóságra. Az ALDI a magyar agrárium és élelmiszeripar elkötelezett támogatójaként az idei reklámkampányban is jelentős szerepet vállal.

"A mi spájzunk" innovatív plakátkampány

Júniusban egészen szokatlan, egyedi megjelenést adtunk a 4-6-os villamos Nyugati téri megállójának. Egy valódi éléskamrát fedezhetnek fel a járókelők, számos magyar termékkel a polcokon. Mindez most futó citylight kampányunk extra eleme.

A hazai termékek népszerűsítésére stratégiai megállapodást kötött a Tesco és a Magyar Termék

Tovább bővül a Magyar Termék védjegyekkel ellátott készítmények száma a Tesco kínálatában: a hazai eredet és az ellenőrzött minőség hangsúlyozása érdekében az üzletlánc mostantól a saját márkás árucikkein is használni fogja a Magyar Termék Nonprofit Kft. tanúsító védjegyeit – ez is része annak a stratégiai megállapodásnak, amelyet sajtótájékoztató keretében írt alá Benedek Eszter, a Magyar Termék Nonprofit Kft. ügyvezetője és Kámán Tamás, a Tesco-Global Zrt. beszerzési igazgatója. Az eseményen az Agrárminisztérium képviseletében Dr. Felkai Beáta Olga főosztályvezető is részt vett

Két csomag Detki keksz vásárlásával Apple csomagot nyert egy budapesti kétgyermekes anyuka

A CBA, a Magyar Termék Nonprofit Kft. és a Detki Keksz képviselői átadták annak a nyereményjátéknak a fődíját, amely március 10-e és április 6-a között zajlott, és amelyben 7 gyártó 175 védjegyes terméke vett részt. A szerencse egy budapesti kétgyerekes családanyának kedvezett.

Heves megyei kistelepülésre került az egymilliós fődíj

Tíz gyártó 243-féle védjegyes terméke vett részt a Vedd a hazait! nyereményjátékban. A 2021. augusztus 11-én indult és 2022. január 5-ig tartó promóció minden eddigi rekordot megdöntött: az összes vásárolt termék száma 143 560, az összes feltöltött AP kód pedig 73 132 darab volt. A legtöbben a Soproni Sör kínálatából választottak. Az egymillió forintos fődíj egy Heves megyei kistelepülésre került, nyertese elkötelezett a hazai áruk iránt, hogy ezzel is a magyar munkaerőt támogassa.