Hírek

A termékinnovációkra fókuszál a Gyulahús

A belföldi és az exportpiacok bővítését, valamint a folyamatos termékinnovációt nevezte az idei fő feladatnak az önkormányzati tulajdonú Gyulahús Kft. ügyvezető igazgatója kedden sajtótájékoztatón. Daka Zsolt elmondta, idén a tavalyihoz hasonló, 6 százalékos bővülést, így 5,6 milliárdos árbevételt remélnek.

Több zab és kevesebb cukor a Cerbonától

Új zabtermékekkel és kevesebb cukrot tartalmazó müzlikkel és müzliszeletekkel lépett piacra a Cerbona kétéves fejlesztőmunka eredményeként. A társaság tapasztalatai szerint a magyar fogyasztók mind egészségtudatosabbak, egyre jobban figyelnek a termékek cukortartalmára, és keresik a zabból készült élelmiszereket.

Kutatássorozatot indítottunk a BGE Kereskedelem és Marketing Intézetével

A vásárlók többsége megnézi, magyar-e az élelmiszer.

Megerősödött a tudatos fogyasztói magatartás

Megerősödött a tudatos fogyasztói magatartás, mindenki egyre többet akar tudni arról az élelmiszerről, amelyet megvásárol – fogalmazott Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Gödöllőn a Környezetvédelmi és energetikai kihívások a mezőgazdaságban című vasárnapi konferencián.

Detki Keksz: új üzemcsarnok, megújult receptúra

A Detki Keksz Kft. 1,3 milliárd forintos beruházással új üzemcsarnokot és egy raktárépületet épített a Heves megyei Halmajugrán, és ennek köszönhetően a folyamatosan fejlesztett hagyományos termékei mellett a cukormentes, zabalapú és bioélelmiszerekre is hangsúlyt tud a cég fektetni – olvasható az origo.hu-n.

Nőtt a húsvéti termelés a Nestlé diósgyőri üzemében

A Nestlé diósgyőri csokoládé üzeme a húsvétot megelőző időszakban teljes kapacitással működött, a termelés volumene több mint 7 százalékkal nőtt a tavalyi év hasonló időszakához képest – közölte a vállalat az MTI-vel.