Hírek

Díjazták az Univert

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara által alapított rangos elismerést, melyet az élelmiszeripari innovációban kiemelkedő teljesítményt felmutató hazai vállalkozások kaphatják, első alkalommal a kecskeméti székhelyű, 100 százalékban magyar tulajdonban lévő Univer Product Zrt. nyerte el.

25 éves hazánk legnagyobb pulykafeldolgozója, a Gallicoop

Idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját hazánk legnagyobb pulykafeldolgozója, a szarvasi Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Újra az üzleti szférában Gyaraky Zoltán

Gyaraky Zoltán, a FM Élelmiszer-feldolgozási Főosztályának volt vezetője szeptembertől visszatért a civil, piaci területre és terv szerint 3 szervezet tevékenységébe kapcsolódik be.

Aquarius-Aqua: tiszta vizet és energiát öntenek a pohárba – USA és Kína után hamarosan Szaúd-Arábiában is

Minden jel arra mutat, hogy az Aquarius-Aqua a legesélyesebb arra, hogy a szaúdi állam stratégiai ásványvíz- és energiaital-beszállítója legyen.

Szójamentesek a Kométa új termékei

Magyarországon a felnőtt lakosság mintegy 1,5–3,5 százaléka, míg a gyermekek 0,3–7,5 százaléka szenved a táplálékallergia valamely formájától. A Kométa, mint a magyar húsipar egyik legjelentősebb szereplője, kiemelt feladatának tartja az egészségeses táplálkozást. A vállalat legújabb fejlesztése eredményeként szeptembertől a Kométa minőségi márkatermékek szójamentesek, ami a magyarországi kínálatban szinte egyedülálló. A szójafehérje helyett még több hús került a termékekbe, ami hozzájárult ahhoz, hogy a cég termékei rendelkezzenek az egyik legmagasabb hústartalommal a hazai piacon.

Saját, de közös

Júliusban immár saját márkás termékek is kiérdemelték a Kiváló Magyar Élelmiszer (KMÉ) védjegyet. Az Élelmiszer szaklap megkérdezte az üzletláncokat, ki, milyen stratégiát követ a saját márkás termékek esetén.