A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara által alapított rangos elismerést, melyet az élelmiszeripari innovációban kiemelkedő teljesítményt felmutató hazai vállalkozások kaphatják, első alkalommal a kecskeméti székhelyű, 100 százalékban magyar tulajdonban lévő Univer Product Zrt. nyerte el.
Gyaraky Zoltán, a FM Élelmiszer-feldolgozási Főosztályának volt vezetője szeptembertől visszatért a civil, piaci területre és terv szerint 3 szervezet tevékenységébe kapcsolódik be.
Magyarországon a felnőtt lakosság mintegy 1,5–3,5 százaléka, míg a gyermekek 0,3–7,5 százaléka szenved a táplálékallergia valamely formájától. A Kométa, mint a magyar húsipar egyik legjelentősebb szereplője, kiemelt feladatának tartja az egészségeses táplálkozást. A vállalat legújabb fejlesztése eredményeként szeptembertől a Kométa minőségi márkatermékek szójamentesek, ami a magyarországi kínálatban szinte egyedülálló. A szójafehérje helyett még több hús került a termékekbe, ami hozzájárult ahhoz, hogy a cég termékei rendelkezzenek az egyik legmagasabb hústartalommal a hazai piacon.
Júliusban immár saját márkás termékek is kiérdemelték a Kiváló Magyar Élelmiszer (KMÉ) védjegyet. Az Élelmiszer szaklap megkérdezte az üzletláncokat, ki, milyen stratégiát követ a saját márkás termékek esetén.
Értesülj a Magyar Termék védjegyeket érintő legfrissebb hírekről, az aktuális ajánlatainkról és promócióinkról!
Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat
vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az
Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. Ha az "Engedélyezem" feliratú
gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát. További információ: Adatkezelési Tájékoztató és Süti Szabályzat