Hírek

Több magyar termék juthat el az Aldiba

A német diszkontlánccal egyeztetések kezdődnek a hazai áruk arányának növeléséről. A hazánkban gyártott termékek arányának növelésére szeretné rábírni az Aldit a Magyar Termék Nonprofit Kft. (MTN). A szeptember közepén kezdődő tárgyalásokon az Agrármarketing Centrum képviselője erősíti majd a magyar álláspontot. A két szervezet a többi kereskedőlánccal is tárgyalásokat tervez.

Csődbe ment a milliárdos magyar nagyvállalat

Felszámolási eljárást indítottak a nyíregyházi Abo Mill Malomipari Zrt. ellen. A társaság 2008-ban még 14 milliárd forint árbevétel mellett százmilliós nyereséget ért el.

Állami kitüntetés az Univernél


A Vidékfejlesztési Miniszter 2011. augusztus 19-én adományozta a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetést Marosfi Györgyné Lídiának, az Univer Product Zrt. korábbi Értékesítési- és marketing vezérigazgató helyettesének, jelenlegi Vállalati kapcsolatok igazgatójának. Az átadás az Augusztus 19-i Állami Díjátadó ünnepségen, a Minisztériumban zajlott.

Nemzeti termékkosár program indul

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) a tervek szerint októberben elindítja a különböző termékköröket lefedő, minőségi árukból összeállított nemzeti termék kosár elnevezésű kezdeményezését – közölte Pintér István , a szervezet főigazgatója sajtótájékoztatón Nyíregyházán.

Uniós támogatásból kapacitásbővítést hajtott végre a Tatár Pékség Kft. Halásztelken.

A Tatár Pékség Kft. 45 315 553 Ft uniós támogatást nyert a KMOP „komplex vállalati technológia fejlesztés mikro- kis és középvállalkozások számára” pályázati kiíráson az Új Magyarország fejlesztési terv keretében. A 151 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházásból kapacitásbővítést és integrált vállalatirányítási rendszert vezetett be, illetve új munkahelyeket is teremtettek.

Megbüntette a "hungarikumokról" titkolózó Auchant a versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal harmincmillió forintos bírságot szabott ki az Auchanra, mert a cég nem adott ki adatokat arról, hogy az egyik akciójában kínált termékek valóban magyar eredetűek-e. A versenyhivatal első körben félmillió forintos büntetést szabott ki, az az Auchan jogorvoslata után emelkedett a hatvanszorosára.