Hírek

Sikeresen lezajlott a 11. Magyar Termék védjegyeket népszerűsítő promóció

Tavaly kávéfőzőt nyert, idén pedig elvitte a főnyereményt, az egymilliót ugyanaz az alföldi asszony. A hazai termékeket népszerűsítő nyereményjáték eredményeiből a fogyasztók tudatosabb vásárlása és a kisebb üzletláncok növekvő népszerűsége is látszik. A résztvevők közel 42 ezer darab termék vásárlásáról küldtek be kódot.

Vedd a hazait! Védd a hazait! – egyre többen keresik a magyar termékeket

Nyugaton egyelőre sokkal tudatosabban vásárolják az emberek a hazait, de folyamatosan fejlődnek a magyar fogyasztók is. A Makronóm interjúja a magyar termékek nagykövetével, Benedek Eszterrel, a Magyar Termék Nonprofit Kft. ügyvezetőjével.

Egymilliót érhettek a hazai áruk

Tíz védjegyhasználó közel 170 termékével lehetett játszani a Magyar Termék Nonprofit Kft. és a METRO áruházlánc közös „Vedd a hazait, nyerj a hazai termékekkel!” kampányában április 21. és május 18. között.

Megérte figyelni az akciókat: ásványvízzel nyert egymilliót a tompai varrónő

Ezúttal a SPAR-ban, egy Bács-Kiskun megyei hölgynek hozott szerencsét, hogy sokszor vásárol magyar termékeket és még a nyereményjátékokat is követi. Több ezer kódfeltöltéssel zárult a Magyar Termék legutóbbi internetes kampánya.

Több hazait veszünk a pandémia óta

Friss kutatásunkból kiderült, hogy a vásárlók több mint egyharmada 10 százalékkal többet is hajlandó fizetni egy termékért, ha az Magyarországon készült. A járvány ideje alatt megugrott azoknak a száma, akik több magyar árut vesznek. A fogyasztókat a hazai áruk kiválasztásában leginkább a védjegyek segítik. Ezek közül a Magyar Termék tanúsító védjegyet nevezte meg a legtöbb megkérdezett a magyar eredetet mutató jelölések közül.

Újszerű üzleti megoldásokat mutattak be

Miért készít vegán terméket egy húscég, és gyárt magának felvágottat egy kereskedő? Mit keres a brazíliai őserdőben egy európai gyümölcslégyártó, és Kastélyosdombón egy söripari óriás? Az újszerű üzleti gondolkodásra mutatott példákat a Magyar Termék Nonprofit Kft. Agóra konferenciája, amelyen az előadók másokat is arra ösztönöztek, hogy a siker érdekében érdemes „kilépni a dobozból”.