Hírek

A vizsgált élelmiszerek 60 százaléka megfelelt

A magyar termék jelölést használó élelmiszerek országos ellenőrzése egyéves türelmi időt követően, szeptember óta folyik, a vizsgált élelmiszerek hatvan százaléka megfelelt az előírásoknak – számolt be a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten.

Túl a 100. védjegyhasználón

Egységes eredetjelölési rendszer szükséges a fogyasztók, és ezzel a magyar termelés helyzetbe hozásához, hangzott el többek között a „MAGYAR TERMÉK” Nonprofit Kft. őszi szakmai napján.

Magyarnak álcázták volna a kínai pirospaprikát

Illegális élelmiszer-csomagoló üzemre bukkant a Nébih Budapesten, ahol kínai őrölt paprikát is porcióztak, nemzetiszínű pántlikás zacskókba.

A virslit mindenki másképpen szereti

Sikeresen lezárult a Sága Foods Zrt.-nek az év első hat hónapján át tartó átszervezési fázisa, amivel a húsipari cégek közül elsőként, valódi konszolidációt hajtottak végre.

Szerdán újra megnyitja kapuit az OMÉK

2013. szeptember 18-án ismét megnyitja kapuit a 76. OMÉK, azaz Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. Az esemény szervezője a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatósága - interjú dr. Simon Péter, vezérigazgató-helyettessel.

A Penny Market is Erzsébet-utalvány elfogadóhely

2013. szeptember 12-től már a Penny Market üzletekben is elfogadják az Ajándék-, Étkezési-, Gyermekvédelmi- és Iskolai Erzsébet-utalványokat.