Hírek

Termelői piac nyílt a WestEnd előtt

Az első, bevásárlóközpont mellett működő gazdapiacot nyitotta meg pénteken a fővárosban a WestEnd City Center Váci út felőli oldalán Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

Felavatták a Fornetti új gyártósorát

Kiskunfélegyházán csütörtökön üzembe állították a mintegy egymilliárd forint értékű sütőipari gép és technológiai gyártósort.

Világszerte egyre jobban védik a hazai termékeket

A Global Trade Alert (GTA) megfigyelőcsoport kutatása szerint az elmúlt hat hónapban a legmagasabb szintre nőtt a különböző protekcionista korlátozások előfordulása a gazdasági világválság 2008-as kezdete óta. 2012 második negyedévében 26 esetről állapították meg, hogy protekcionizmus motiválta a döntéshozókat, 2013 első negyedévében már 125 ilyen eset volt.

Vissza kell szorítani a tojásimportot!

A mintegy 500 millió darabra becsült tojásimport visszaszorítását szeretnék elérni a magyar tojástermelők, mivel ez számukra jelentős veszteség forrása - mondta a Baromfi Termék Tanács Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének elnöke az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottságának szerdai ülésén.

Továbbra is növekedési pályán az Erős Pista gyártója

Az Univer Product Zrt. 2012-es nettó árbevétele 16,32 milliárd forint volt, ami 1,5 százalékkal haladta meg az előző évit - közölte Molitórisz Károly, az Univer Product Zrt. vezérigazgatója az MTI kérdésére.

Újfajta magyar vécépapír készül

A terveknek megfelelően halad a Forest Papír gyártó és logisztikai bázisának építése Lábatlanon, a gépalapokat már kialakították a készülő csarnokban – mondta el a 2,5 milliárd forintos beruházásról a vállalat ügyvezetője. Az üzemben kétfajta alappapír összevezetésével egy újfajta minőséget állítanak majd elő.